Gyakorlati vizsga az irodalmi-drámai-média tagozaton

Az  irodalmi-drámai-média tagozatra felvételizők gyakorlati vizsgán vesznek részt, ahol az ének, tánc, beszéd (versmondás), improvizációs készséget mérjük, ezen kívül írásban egy rövid szövegalkotásra is sor kerül. A felvételiző 5 verssel, 2 népdallal, egy rövid szabadon választott zeneszámra kitalált mozgás koreográfiával készüljön. (A zenét pendrive-on hozza majd magával.)

Az alkalmassági vizsga várható időpontja: 2024. március. A vizsga menetrendjét, a gyerekek meghallgatásának sorrendjét februárban tesszük közzé iskolánk honlapján.

Kérjük, hogy a jelentkezők a pasztor.aniko@hmg.hu címre megküldött e-mailben érdeklődjenek a gyakorlati vizsgával kapcsolatban. Amennyiben jelentkezni szeretnének a tagozatra, erre az e-mail címre küldhetik meg a következőket is: 

  1. egy rövid bemutatkozást, amiben leírja a jelentkező, milyen művészeti tapasztalatokkal rendelkezik már, és miért választja tagozatunkat
  2. egy portré fényképet önmagáról
  3. fakultatív módon egy rövid (maximum 2 perces) mozgóképes bemutatkozást is beküldhet a jelölt, ami többlet pontot jelent a felvételi eredményében.